Składniki:
0,5 szklanki quinoa (u mnie mieszanka quinoa z kaszą blugur)
2 szklanki wody + pół szklanki wrzątku do namoczenia suszonych owoców
0,5 szklanki mleka kokosowego
1 pomarańcza
5 suszonych daktyli
5 suszonych moreli
3 suszone figi
4 suszone śliwki
garść nerkowców i migdałów
1 łyżka syropu klonowego
1/4 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Komosę zalać wodą, ugotować. Pozostawić do ostudzenia.
Daktyle, morele, figi i śliwki
zalać wrzątkiem i pozostawić na ok. 15 minut, aby napęczniały. Po czym odcedzić i pokroić na małe kawałki.
Nerkowce i migdały posiekać, a pomarańczę
pofiletować i również pokroić na małe kawałki.
Do ugotowanej kaszy wlać mleczko kokosowe, dodać resztę składników i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz