wtorek, 18 października 2016

Quinoa z szuszonymi owocami i pomarańczą


 

Składniki:
0,5 szklanki quinoa (u mnie mieszanka quinoa z kaszą blugur)
2 szklanki wody + pół szklanki wrzątku do namoczenia suszonych owoców
0,5 szklanki mleka kokosowego
1 pomarańcza
5 suszonych daktyli
5 suszonych moreli
  3 suszone figi
4 suszone śliwki
garść nerkowców i migdałów
1 łyżka syropu klonowego
1/4 łyżeczki cynamonu
 
Przygotowanie:
Komosę zalać wodą, ugotować. Pozostawić do ostudzenia. 
Daktyle, morele, figi i śliwki zalać wrzątkiem i pozostawić na ok. 15 minut, aby napęczniały. Po czym odcedzić i pokroić na małe kawałki. 
Nerkowce i migdały posiekać, a pomarańczę pofiletować i również pokroić na małe kawałki.
Do ugotowanej kaszy wlać mleczko kokosowe, dodać resztę składników i wymieszać.

   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz